Common ingredients in Vietnamese cuisine
Vegetables
Bitter melon (khổ qua)
Bok choy (cải bó xôi)
Cabbage (cải bắp)
Carrot (cà rốt)
Cauliflower (súp lơ or bông cải)
Ceylon spinach (mồng tơi)
Chayote (su su)
Chili pepper (ớt)
Cucumber (dưa leo)
Crown daisy (cải cúc or tần ô)
Daikon (củ cải trắng)
Eggplant (cà tím)
Jicama (củ sắn)
Hemlock water dropwort (rau cần ta)
Katuk (rau ngót)
Joseph's coat (rau dền đỏ)
Tonkin jasmine (hoa thiên lý)
Water cress (cải xong)
Water spinach (rau muống)
Fruits
Acerola (xê-ri)
Sweetsop (na)
Buddha's hand (phật thủ)
Canistel (trái trứng gà)
Cherimoya (mãng cầu tây)
Coconut (dừa)
Chinese date (táo tàu)
Custard apple (bình bát or mãng cầu)
Durian (sầu riêng)
milk fruit (vú sữa)
Guava (ổi)
Jackfruit (mít)
Langsat (bòn bon)
Longan (long nhãn)
Lychee (vải)
Mango (xoài)
Mangosteen (măng cụt)
Otaheite gooseberry (chùm ruột)
Papaya (đu đủ)
Persimmon (hồng)
Pitaya - dragon fruit (thanh long)
Plum (mận)
Pomelo (bưởi)
Rambutan (chôm chôm)
Sapodilla (hồng xiêm or xa-pô-chê)
Spondias cytherea; see Spondias genus (cóc)
Soursop (mãng cầu Xiêm)
Star fruit (khế)
Sweetsop (na or mãng cầu ta)
Rose apple (roi in the North, mận Đà Lạt in the South)
Tomato (cà chua)
Water apple (roi in the north, mận in the south)
Watermelon (dưa hấu)
Herbs (rau thơm)
Bacopa monnieri (rau đắng)
Coriander (rau ngò or ngò rí)
Spearmint (húng lủi)
Elsholtzia ciliata (kinh giới)
Houttuynia cordata (giấp cá or diếp cá)
Lemon grass (xả or sả)
Long coriander/culantro (ngò gai)
Peppermint (húng cây or rau bạc hà)
Perilla (tía tô)
Rice paddy herb (ngò ôm)
Thai basil (rau quế, húng quế, or rau húng quế) sometimes substituted with sweet basil in the United States
Vietnamese coriander (rau răm)
Dill (thì là)